Vietnam, Phu Quoc – millaista on matkustaa yksin?

Vietnam, Phu Quoc 2.1.2016

Moni teistä ehkä miettii millaista on matkustaa yksin. Se tuntuu aiheuttavan paljon ihmetystä täällä maailmalla. Etenkin kun yksin matkustava on nainen.

Minulle tämä on oma valinta. Toki toisinaan matkustan ystävien kanssa mutta useimmiten itsekseni. Yksin reissatessa näkee, kokee ja aistii kaiken voimakkaammin. Pystyy keskittymään täysillä hetkeen – elää juuri tässä ja nyt. Vapauden tunne on mahtava. Ei tarvitse tehdä kompromisseja eikä ottaa toista huomioon. Voi siis elää äärimmäisen itsekkäästi – se kai on ydinajatus. 

Ensimmäisen kerran matkustin yksin noin 15 vuotta sitten. Oli joulu ja palava hinku maailmalle. Ystäväni eivät voineet lähteä mukaan. Keräsin rohkeuteni ja pakkasin laukkuni. Lähdin Egyptiin. Matkalla tajusin kuinka mahtavaa se on. Yksin matkustaessa tutustuu helpommin uusiin ihmisiin. Todellisuudessa yksin ei tarvitse olla jos ei halua. Omalla kehonkielellä pystyy näyttämään kaipaako juttuseuraa vai ei. Olen saanut monelta eri reissulta pysyviä ystäviä. Tavannut upeita ihmisiä. Kuullut hienoja tarinoita. Nauttinut tuikituntemattomien seurasta…hymyillen muistelen erikoisia kohtaamisia.

Matkalle lähtee yleensä vain minä & reppu. Kahdeksan kilon reppussa on kaikki mitä tarvitsen. Reppu hyväksytään käsimatkatavarana joten pääsen jatkamaan matkaa heti koneen laskeuduttua…

Minun päivät kuluvat enimmäkseen rannoilla & uima-altaalla. Uin, joogaan, otan aurinkoa, teen kävelylenkkejä, pyöräilen, bongailen eläimiä, otan valokuvia, luen kirjoja ja tarkkailen ihmisiä. Herkuttelen hyvällä ruoalla ja käyn hierojalla. Toisinaan ruokin kulkukoiria ja kissoja. Täällä ei pahemmin kissoja ole. Kulkukoiriakin näkyy onneksi vain vähän. Eläimet ovat lähellä sydäntäni ja haluan auttaa niitä sen minkä pystyn…apu se on pienikin apu.

Tässä kuvia mitkä liittyvät minun päivääni. Sain muuten pusun tuolta suloiselta vasikalta!

Take care – life if beautiful <3

Tiedosto_000 (12)

Tiedosto_000 (22)

Viikko sitten avattu upea Dragon resort missä majailen Vietnamin loppuloman

Tiedosto_000 (23)

allasnäköala sängystä kelpaa 🙂

Tiedosto_000 (16)

Tiedosto_000 (24)

vesimelonimehu on uusi suosikkijuomani

Tiedosto_000 (25)

Ong Lang Beach

Tiedosto_000 (19)

hierontapiste

Tiedosto_000 (30)

Tiedosto_000 (27)

Tiedosto_000 (18)

Tiedosto_000 (20)

 

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Vietnam, Phu Quoc – millaista on matkustaa yksin?

  1. Jane

    Ihana resort! Ja vasikka

    Minäkin matkustelin aikoinaan paljonkin yksikseni kun halusin nähdä maailmaa vaikkei olisi kaveria reissuun löytynytkään. En tosin lähtenyt Eurooppaa kauemmas. Joskus kävin kirjekavereidenkin luona. Nykyään en lähtisi oikein minnekään ilman tuota puolisoa, mutta ihan hyvällä noita sinkkuaikojen reissuja muistelen 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *