Vietnam, Phu Quoc – hämmentävä Sao Beach!

Vietnam, Phu Quoc 3.1.2016 – hämmentävä Sao Beach!

“If they only clean this beach it would be a paradise. Here you can take unbelievable photos of the most beautiful nature or the most trashy beach. It is up to you”

Yllä mainitulla tavalla kommentoi eräs turisti Sao Beachia. Minulla oli kuitenkin odotukset korkealla tästä rannasta. Moni oli hehkuttanut sen kauneutta niin paljon. Olin nähnyt kuvissa taivaallisen kauniita maisemia ja kristallinkirkasta merivettä. Tuskin maltoin odottaa että pääsen itse paikan päälle ihastelemaan tätä paratiisia. Hyppäsin retkibussin mukaan ja jäin rannan kohdalla pois kun muut jatkoivat kalastamaan ja snorklaamaan. Retkitoimistoja kannattaa muuten käyttää kulkuvälineinä – taksilla olisin maksanut tuplahinnan. Tämä pikku vinkkinä etenkin yksin reissaaville.

Saavuin rannalle aamukymmenen aikaan. Biitsillä oli ihanan rauhallista ja hiljaista. Ensi näkymä oli upea. Päätin kävellä rannan täysin läpi päästä päähän. Ei tarvinnut kävellä pitkälle kunnes silmäni avautuivat ihan toisella tavalla mitä olin kuvitellut. Voi sitä roskan ja rojun määrää! Kun rantaa käveli kumpaan tahansa päätyyn niin näky oli surullisen järkyttävä. Tämän törkyisempää rantaa saa hakea. Vesi oli kirkasta rannan suojaisessa pohjoispäässä mutta etelämmässä se muuttui sumeaksi. Hyvin hoidettua paratiisimaista rantaa oli todellisuudessa noin kymmenesosa koko rannan pinta-alasta. Ainoastaan ravintoloiden edustat näyttivät olevan kunnossa.  Jos koko ranta-alue pidettäisiin siistinä niin Sao Beach todella olisi paratiisi <3.

Rannalla oli kuitenkin paljon ihmeteltävää. Tutkin mereltä ajautuneita tavaroita ja ennen kaikkea allokossa pyörivää sandaalia minkä sisään “joku” oli tehnyt kotinsa. En tiedä mikä se joku oli. Jännältä se näytti. Bongasin rannalla myös meduusoita mitä en ole saaren toisella puolella nähnyt lainkaan. Uskaltaduin silti uimaan – rannan pohjoispäädyssä missä vesi oli kristallinkirkasta…

Rannalla kasvoi myös kookospalmuja. Aloin tarkkailemaan pikku tenavien puuhastelua. He olivat innoissaan ja huutelivat minulle jotain vietnamin kielellä. Ei mennyt aikaakaan kun kaksi pikkupoikaa kiipesi apinan lailla yli kymmenen metriä korkean palmun latvaan. Menivät niin taitavan näköisesti etten edes pelännyt heidän puolesta. Hetken päästä alkoi kookoksia tippumaan. He tyhjensivät koko puun parissa minuutissa. Sen jälkeen hymyssä suin toivat minulle kookoksen johon iskivät kepillä reiän ja pillin reikään. Otin juoman vastaan kiitollisena. Lapset innostuivat kuvaamisesta joten heitä ei ollut vaikea houkutella kuviin. Aivan mahtavia tenavia. Tämä oli rantapäivän paras kokemus, aivan ihana <3.

Tässä teille hyvin erilaisia kuvia tältä päivältä. Sama ranta, sama päivä ja kaksi eri todellisuutta. Vaikka rakastan kauniita kuvia niin haluan näyttää koko totuuden. Rojusta ja sotkusta huolimatta tässä rannassa oli jotain valtavan lumoavaa…

Tiedosto_000 (38)

Tiedosto_000 (37)

Tiedosto_000 (54)

Tiedosto_000 (42)

Tiedosto_000 (53)

Tiedosto_000 (57)

Tiedosto_000 (45)

Tiedosto_000 (32)

Tiedosto_000 (55)

Tiedosto_000 (35)

Tiedosto_000 (34)

Tiedosto_000 (58)

Tiedosto_000 (47)

Tiedosto_000 (33)

Tiedosto_000 (50)

Tiedosto_000 (1)

 

 

 

 

 

 

6 vastausta artikkeliin ”Vietnam, Phu Quoc – hämmentävä Sao Beach!

  1. Marianne Artikkelin kirjoittaja

   Valtava potentiaali tällä rannalla on. Uskon että näistä rannoista aletaan pitämään huolta kunhan turismi täällä kehittyy. Todennäköisesti rannat ovat paremmassa kunnossa parin vuoden päästä 🙂 Aion palata tsekkaamaan tilanteen – oli lumoava paikka!

   Vastaa
 1. Emmi

  Heippa!

  Roskista huolimatta, maisemat näyttävät ihanilta! Etenkin, kun lento Phu Quocin saarelle koittaa lauantaina 😉 Lähden matkaan yksin (nainen, ikää 27) – olipa siis ihana bongata viime hetkellä blogisi! 🙂

  Kokemuksien ja tunteiden täyteistä matkanjatkoa sinulle!

  Vastaa
  1. Marianne Artikkelin kirjoittaja

   Mahtavaa. You just go girl 😉 Phu Quoc oli ihana saari. Itse miellyin eniten Ong Lang Beach alueeseen missä oli tosi viehättävää ja rauhallista (jos tykkää hiljaisesta rantaelämästä ja maaseudun tunnelmasta) Alueella oli myös paljon upouusia hotelleja. Iso suositus tälle 🙂

   Vastaa
 2. lena / london and beyond

  Moikka Marianne! Teen Rantapallolle blogikoostetta Vietnamiin sijoittuvista blogipostauksista, ja mielelläni nostaisin tämän jutun esiin aiheen tiimoilta. Olisi mainiota jos laittaisit mulle meiliä leenamari.laukkanen (a) gmail.com 🙂 Kiitos!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *