Thaimaa; ihana rauhallinen pikkusaari Koh Mak

7.1.2017

Bangkokista Klaengin kautta matka jatkui Tratin suuntaan eli parin tunnin ajomatka etelään. Hyppäsimme Tratin satamasta pikaveneen kyytiin. Tunnin venematka ja olimmekin perillä upealla Koh Makin saarella.

Olimme varanneet etukäteen majoituksen yhdeksi yöksi. Seavana Beach Resort oli niin upea että viivyimme samassa paikassa toisenkin yön. Saari viehätti siinä määrin että päätimme jäädä vielä kolmanneksi yöksi. Löysimme idyllisen ja erittäin edullisen Pano Resortin. Huone oli vaatimaton mutta jollain tapaa viehättävä. Jokaisesta huoneesta oli merinäkymät. Piti vaan varoa ettei astu parvekkeella kohtaan mistä lautalattia oli rikki ;).

Kolme päivää saarella kului rannoilla chillaten, fillaroiden ja saarta tutkien. Parasta oli upeat siistit hiekkarannat, hyvät pyöräilymaastot, patsaspuisto viidakossa sekä hyvät yhteydet muille saarille. Saari oli todella rauhallinen ja hiljainen. Upea.

Koh Makin edustalla oli toinen vielä pienempi saari, Koh Kham. Meloimme sinne pariksi tunniksi kajakilla. Sinne oli aikoinaan aloitettu rakentaa hienoa lomakylää. Homma oli pistetty jäihin mutta nyt rakennuspuuhat olivat taas täydessä vauhdissa. Huoneisiin pystyi jo käydä kurkkimassa eli työt olivat jo aika pitkällä. Nähtäväksi jää koska tulee valmista…

Yksi Koh Makin helmistä oli eroottinen patsaspuisto keskellä viidakkoa. Paikan nimi oli The Kingdom of Somchai’s Affection. Hämmentävän upea paikka. Taiteilija oli jo kuollut mutta mitä ilmeisemmin joku siellä puiston hökkelissä asui. Meillä oli tunne että joku tarkkaili meitä ränsistyneestä mökistä vaikkei ketään muita koko alueella näkynyt. Joku teki mulle pikku jekun. Kun kävelin erään jalat levällään istuvan naispatsaan ohi niin varoittamatta sain patsaan haarovälistä kunnon vesisuihkun päälleni. Ensin säikähdin suunnattomasti ja sen jälkeen repesimme nauruun. Olipas hauska källi! Vähän pelotti jatkaa matkaa kun mietin mitä muuta olisi tulossa. Tutkimme koko puiston läpi ja säästyimme muilta jekuilta. Ehdottomasti käymisen arvoinen, eriskumallinen paikka!

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Koh Mak teki vaikutuksen – paikka jonne varmaan vielä joskus palataan…

meidän fillarointimaastot

Koh Makin ranta ja edustalla Koh Kham

Koh Khamin ranta-alue ja taustalla Koh Mak

kulkupeli saarelta toiselle

Seavana Resort ja näkymä yläkerran partsilta. Edessä Koh Kham jonne meloimme kajakilla.

huoneen ulkoamme 🙂

Näihin maisemiin oli kiva herätä

Normi työasu – ei mitään sen kummempaa 😉

Idyllinen Pano Resort

Meidän kulkupelit ja Pano

Patsaspuiston “portti”

hökkeli puiston vieressä

 

 

 

onnellinen reppureissaaja

4 vastausta artikkeliin ”Thaimaa; ihana rauhallinen pikkusaari Koh Mak

 1. jyka

  Mak on mukava ja kaunis saari. ~5v sitten Koh Khamille rakennettiin jo jotain betonihelvettiä. Ikävää kun niin hieno paikka olisi ollut kiva pitää luonnontilassa. Joko siellä tungeksi turisteja?

  Vastaa
  1. Marianne Artikkelin kirjoittaja

   Itseasiassa betonia ei pitkään enää näy. Kaikki rakennukset on vuorattu vihreällä kasvustolla. Osa on peittynyt jo kokonaan. Näytti kivalta. Turisteja Koh Khamilla oli joku parisenkymmentä eli rauhallista oli 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *