Neljän päivän road-trip lumoavassa Islannissa!

Lähdimme mieheni kanssa toukokuun lopussa Islantiin neljäksi päiväksi. Maa teki suuren vaikutuksen. Maisemat olivat älyttömän upeita ja ihanan vaihtelevia. Sää oli pääasiassa pilvistä ja sateista mutta se ei pilannut fiiliksiä. Satunnaisesti saimme nauttia auringonsäteistä ja olimme niistä hetkistä kiitollisia.

Reissu ilman kummempia suunnitelmia sujui mutkattomasti. Saimme lentokentältä jonottamatta alle upouuden auton jolla huristelimme neljän päivän ajan, lähinnä etelä-ja länsirannikkoa pitkin. Ensimaisemat lentokentän lähiseuduilla ja Reykjavikin kohdilla eivät tosiaan tehneet vaikutusta. Ajettuamme noin sata kilometriä alkoivat maisemat muuttua dramaattisesti ja Islannin upeus alkoi paljastua. Aina kun mahdollista valitsimme pienempiä hiekkateitä koska niillä oli ehdottomasti kauneimmat maisemat. Pysähdyimme aina kun näimme jotain kiinnostavaa. Eräällä hiekkatiellä päädyimme erityisen kiehtovaan paikkaan. Ajoimme kaksi tuhatta vuotta sitten purkautuneen tulivuoren ympärillä. Laavakenttä oli valtava. Kraaterista oli lentänyt kiviä kymmenien kilometrien päähän. Alue oli vaikuttava. Halusimme tietysti myös kiivetä kraaterin huipulle katsomaan miltä siellä näytti. Huikea kokemus!

Ajoimme neljässä päivässä reilut 1200 km ja näimme idyllisiä maalaismaisemia, tulivuoria, lumisia vuorenhuippuja, suljettuja laskettelurinteitä, laavakenttiä, vesiputouksia, järviä, geysireitä ja kuumia lähteitä. Valtavasti hevosia ja lampaita. Niitä oli lähes kaikkialla.

Emme pahemmin suunnitelleet minne ajamme tai missä yövymme. Teimme aamulla jonkinlaisen suuntaa antavan plänin ja mietimme majapaikkaa jossain vaiheessa illalla. Hotellien suhteen ei ollut ongelmia ja booking.com toimi hyvin ja antoi parhaat hinnat ja alennukset.

Oletin että Islanti olisi ollut super kallis maa mutta yleisesti ottaen rahaa kului majoituksiin, ruokiin, auton vuokraan jne. jotakuinkin saman verran kuin mitä Suomessa olisi kulunut. En tiedä onko Reykjavik sitten kalliimpi koska siellä emme käyneet lainkaan.

Islanti oli mielestäni visuaalisesti kiinnostava maa. Toisinaan karu ja yhtäkkiä jylhä ja upea. Koskaan ei voinut arvata mitä seuraavan mutkan takaa paljastuisi. Sana “tajutonta” ja “uskomatonta” taisi  olla yleisin kommenttini matkan aikana. Olin vaan niin älyttömän viehättynyt siitä mitä näin. Alla yleiskuvaa Islannin maisemista meidän reitin varrelta.

Vesiputoukset, geysirit ja kylpylät ovat omien blogien arvoisia joten niihin palaan myöhemmin. (ja ne toden totta olivat huikeita paikkoja!)

Tässä ihastuttava Islanti toukokuussa 2017 minun silmin.

meidän upouusi menopeli ja sijainti Bláskógabyggö

Bláskógabyggö

Bláskógabyggö

Bláskógabyggö

eka majapaikkia kohteessa Bláskógabyggö, Hotel Gullfoss

Hotel Gullfoss ja idylliset aamupalamaisemat

Bláskógabyggö ja purkautuvien geysirien alue, oli vaikuttava!

Flúðir – kuumia lähteitä Secret Laguunin ympärillä

Bláskógabyggð, löysimme idyllisen ruokapaikan missä loistava ruoka ja näkymät ravintolasta sisänavettaan.

Kjósarhreppur ja yllätysvesiputous hiekkatien varrella

Kjósarhreppur

þingvellir kansallispuiston alue

Hvalfjarðarsveit

Helgafellssveit yleismaisemaa

Borgarbyggð ja kapein autosilta ikinä

Rangarping eystra

Þingvellir

Hvalfjarðarsveit

Skorradalshreppur

Skorradalshreppur

Helgafellssveit

Stykkishólmur, vikan yön etappi, kiva pikkukylä

Srykkishólmur

Borgarbyggð

Hvalfjarðarsveit ja 6 km vedenalainen tunneli järven ali

Kjósarhreppur

Kópavogur, 2000 vuotta sitten purkautuneen tulivuoden kraaterin reunalla

Kópavogur, vanhaa laavakentää

onnelliset reissaajat – kaikki kiva loppuu aikanaan mutta muistot jää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *