Islanti ja ihanat kylpylät!

Islanti 25. – 28.5.2017

Islannissa oli paljon kaikkea kaunista ja kiehtovaa. Yksi juttu oli ihanat, persoonalliset ulkokylpylät. Meillä oli haaveena käydä joka ilta eri kylpylässä mutta yksi ilta jäi väliin. Haaviimme jäi kuitenkin kolme täysin erilaista kokemusta joita ei voi oikein edes verrata keskenään. Voisin suositella näitä kaikkia paikkoja juurikin erilaisuutensa vuoksi.

SECRET LAGOON oli meidän ensimmäinen kohde. Aivan ihana paikka Flúdir nimisen pikkukaupungin lähellä. Kylpylä oli Islannin vanhimpia, rakennettu 1800-luvun lopulla. Sisäänpääsymaksu oli jotakuinkin 25 euron luokkaa. Paikka oli siisti ja ihanan luonnollinen. Altaassa oli hyvin tilaa eikä ollut ruuhkan tuntua. Vesi oli melko kuumaa, reunoilla niin kuumaa ettei sinne pystynyt edes mennä. Altaassa oli miellyttävä kivipohja. Allasaluetta ympäröivät kiehuvat geysir-lähteet. Koko alue oli jotenkin taianomaisen näköinen. Lumoava paikka jossa viihdyimme siihen asti kunnes kuuma vesi alkoi jo heikottaa.

Secret Lagoon – meidän suosikki

Secret Lagoon

Secret lagoon ja onnellinen polskija

Secret lagoon ja taustalla geysireistä nousevaa höyryä

SELJAVALLALAUG oli toinen kylpyläkohteemme, Seljavellir-nimisen kaupungin lähellä. Se oli rakennettu 1900-alkupuolella. Parkkipaikalta oli reilu kilometrin patikointi altaalle kivistä polkua pitkin. Matkalla piti myös ylittää pieni puro rikkinäistä siltaa/kiviä pitkin. Itse rohkenin ylittää sen vain menomatkalla ja paluumatkalla kastelin suosiolla jalkani nilkkoihin asti kahlaamalla puron yli toisesta kohdasta. Varsinainen allas oli vain 25 metriä pitkä ja vesi oli haaleanlämmintä ja väriltään vihertävää. Altaan pohja oli liukas ja limainen (vesi putsataan vain kerran kesässä eli käynti omalla vastuulla!) Allas oli upeiden vuorimaisemien ja vesiputouksien ympäröimä. Maisemat olivat huikean kauniita mutta itse allas ei tehnyt suurempaa vaikutusta. Sisäänpääsymaksua ei ollut lainkaan mutta pukutilat olivat likaiset ja kolkot, vaatteiden vaihtaminen oli hieman sotkuista hommaa. Kaikessa erikoisuudessaan käymisen arvoinen kohde tämäkin.

Seljavallalaug maisemareitillä

Seljavallalaug ja kivinen polku perille

Seljavallalaug – vihdoin perillä

BLUE LAGOON oli meidän viimeisen illan rentoutumiskohde ennen kotiinpaluuta. Se sijaitsi sopivasti lentokentän lähistöllä, Grindavíkin laavakentillä. Olimme ostaneet liput etukäteen netistä ja pääsimme sisään täysin jonottamatta. Otimme halvimmat liput ja niiden hinta oli 80 euron luokkaa per henkilö. Paikka oli todella suuri eikä sielläkään ollut ruuhkan tuntua. Veden lämpö tuntui aivan täydelliseltä iholla. Veden valko-sininen väri näytti jännältä. Altaassa vastaan tuli hassun näköisiä ihmisiä koska kasvonaamiot kuuluivat pääsylipun hintaan mukaan. Toki testasimme niitä itsekin. Vaikka Blue Lagoon oli kallis ja suosituin turistikohde niin oli sekin näkemisen arvoinen paikka.

Blue Lagoon – näkymä kylpylän ulkopuolelta

Blue Lagoon

Blue Lagoon

Blue Lagoon

Jos näistä pitäisi valita yksi kylpylä mitä suosittelisin niin se olisi kyllä Secret Lagoon. Paras hinta-laatusuhde ja idyllisin paikka näistä kolmesta.

Secret Lagoon

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *