Malediivit; Maafushi & Guraidhoo

Malediivit; Maafushi & Guraidhoo 31.12 – 3.1.2018

Lähdimme vuodenvaihteessa taas reppureissuun, ajatuksella mahdollisimman vähän suunnitelmia ja mieli avoinna kaikelle mahdolliselle.

Vietimme Bangkokissa yhden päivän jonka jälkeen lensimme Maléen neljässä tunnissa. Saarivaihtoehtoja oli valtavasti. Etäisimmille saarille olisi pitänyt mennä vesitasolla mikä olisi ollut tosi kallista. Lähtökohtaisesti yhden resortin saaret tuntuivat meistä kohtuuttoman hintasilta. Päätimme lähteä alle tunnin pikavenematkan päässä olevalle Maafushin saarelle jossa näkisimme myös paikallista elämää. Se tuntui kivalta ajatukselta, etenkin kun saimme hommattua pikavenekyydin saarelle suoraan lentokentältä yllättävän edullisesti (23 eur/hlö).

Maafushi 31.12. – 2.1.2018

Ensifiilis saaresta oli ihan ok. Kävelimme sen aika äkkiä läpi. Totesimme että saaren länsipuoli oli siisti ja ihan kiva ja itäpuoli oli törkyinen ja karu. Ihmettelimme miksi saaren eteläkärki oli kokonaan aidattu. Selvisi että siellä olikin Malediivien päävankila joka loi “jännän” fiiliksen saarelle. Uskonnon takia saarella oli vain yksi “bikini beach” auringonottajille. Poppi soi täysillä, rakennustyömaan pauke kaikui korvissa, dronen lennättäjä rannalla ärsytti ihmisiä ja siinä sitä pötkötettiin kaikki turistit vierivieressä. Ei ihan sellainen ensifiilis mikä oli ollut mielessä. Ekan yön jälkeen tuli vahva tunne että saari ei ihan täyttänyt odotuksia ja teki mieli vaihtaa maisemaa. Vaihdoimme parempaan hotelliin toiseksi yöksi ja sen jälkeen nostimme kytkintä…

dirty man

Kaani Beach Hotel ja ip-kaffet parvekkeelta. Tämä oli hyvä hotelli! Ja koska take-away kahveja ei saarelta saanut niin kävimme ostamassa omat mukit ja pyysimme kahvit niihin mikä huvitti kovasti paikallisia.

Bikini Beach joka oli onneksi rauhallinen toisena lomapäivänä. Uudenvuoden aattona täyteen ahdettu.

saaren itäpuolen maisemat

Saaren itäpuolen idylliä

saaren itäpuoli laskuveden aikaan

Guraidhoo 2. – 3.1.2018

Pikavenekyyti ja hotelli läheiseltä saarelta järjestyi uskomattoman nopeasti. Saaren vaihto ja uusi ihana majapaikka hoitui tunnissa. Tästä tuli täysin erilainen fiilis. Hyvä sellainen. Meidän hotelli oli aivan rannassa ja huoneesta oli suora merinäköala. Palvelu pelasi hienosti. Hotellilla oli oma ranta mutta uskonnon takia sielläkään ei saanut ottaa aurinkoa bikineissä. Etsimme paikallisen “bikini beachin” ja se oli aivan ihana! Oma saari jossa oli vain kymmenkunta auringonpalvojaa. Kristallinkirkas vesi ja ihana tunnelma. Tämä oli kiva ja oikeasti rauhallinen saari. Paikallisten asuttama ja he ottivat harvat turistit tosi kivasti vastaan. Lähes jokainen vastaantulija tervehti kadulla ja hymyili ystävällisesti. Tästä saaresta jäl kiva fiilis.

Luxury Beach Maldives

näkymä hotellilta vastarannalle

ihana “Luxury Beach Maldives” hotelli ja näkymä meidän huoneesta

Luxury Beach Maldives

saaren talot ja hotellit oli ihanan värikkäitä

oikealla bikini beach

ihana bikini beach

Meidän kokemus Malediiveista jäi hyvin suppeaksi koska emme nähneet kuin lentokentän, mereltä käsin Malén kaupungin ja kaksi saarta. Ehdimme nähdä kuitenkin huijausta ja vedätystä. Rahanvaihdossa turistille annettiin liian vähän valuuttaa ja meiltä yritettiin veloittaa kallis illallinen kahteen kertaan. Venekyytejä yritettiin myydä täysin järjettömillä hinnoilla. Molemmilla saarilla paikalliset olivat kuitenkin ystävällisiä ja turistina oli turvallinen olo. Yhden resortin saarilla olisi varmasti ollut erilainen tunnelma mutta se jäi tällä kertaa meiltä kokematta. Jotenkin tuntui siltä että neljä päivää Malediiveilla riitti. Oli aika vaihtaa maisemaa ja maata…

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *