Thaimaa: Trangin saaristo

Thaimaa: Koh Mook  9.- 12.12.2018

Lähdimme mieheni kanssa Aasiaan reppureissuun pari viikkoa sitten. Tuttuun tyyliin ajatus oli kiertää saaria fiilispohjalta, ilman suunnitelmia ja ilman ennakkovarauksia. Pari viikkoa menikin saaria fiilistellessä, ei edes konetta jaksanut avata. Mutta nyt katsaus kaksi viikkoa taaksepäin – sinne mistä retki alkoi…

Bangkokista lensimme toisena lomapäivänä Trangiin. Lentokentältä hyppäsimme taksiin ja reilu puolen tunnin ajomatkan jälkeen siirryimme pitkähäntäveneellä noin vartissa Koh Mookin (käytetään myös nimeä Ko Muk) saarelle. Pääsimme veneellä suoraan majapaikkaan asti. Valitsimme hieman syrjäisen resortin joka osoittautui niin kivaksi paikaksi että viivyimme siellä peräti kolme yötä. Oli ihana olla rauhallisessa paikassa, luonnon ympäröimänä. Meidän lisäksemme koko resortissa oli vain yksi pariskunta. Saimme molemmat nauttia upeimmista mökeistä jotka olivat suoraan rannan tuntumassa, parhailla paikoilla. Oma pulahdusallas terassilla oli kiva lisä koska resortin ranta ei ollut uimakelpoinen. Auringonottoon se riitti vallan hyvin.

Saaren keskustaan pääsi kätevästi fillarilla. Koko saaren sai kierrettyä äkkiä koska tiestöä ei ollut kovin paljon. Ensimmäisellä saarella emme vielä kohdanneet viidakon eksoottisia eläimiä. Rannalla näimme sekä meduusoja että meritähtiä. Jälkimmäisiä on harvoin tullut reissuilla bongattua. Resortin pihassa  pyöri lauma (kymmenkunta) koiria ja ne olivat eräänä yönä järkänneet minun lenkkareille pikku kepposen. Kalunneet jo valmiiksi kuluneet lenkkarit puhki. Noh, eipä se harmittanut koska roskiin olivat menossa joka tapauksessa reissun jälkeen.

Koh Muk oli kaikenkaikkiaan kiva, hyvin rauhallinen saari. Saarella oli paikallis asutusta ja jotenkin sen myötä aito, kiva tunnelma. Turisteja oli saarella hyvin vähän. Kauppoja ja ravintoloita oli muutamia, baareja ei tainnut olla lainkaan. Kolme päivää tuntui juuri sopivalta ajalta saarella. Sitten oli aika hypätä veneeseen ja kohti uusia elämyksiä.

Tässä kuitenkin Koh Mukin tunnelmia parin viikon takaa.

Saaren hienoin ranta ja resort Sivalai Beach

Sivalai Beach

Sivalai Beach ja meritähti

Farang Beach

laskuveden aikaan

saaren yleisin kulkupeli

meidän keltainen mökki ja hotellin ranta

kuka lie syyllinen…

Mook Tamarind Resort <3

oma pulahdusallas

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *