Thaimaa; Koh Lantan kautta Koh Jumille 15. – 21.12.2018

Kolme päivää lekottelua riitti ihanassa Koh Ngai saaren Coco Resortissa. Oli aika jatkaa matkaa…

Koh Lanta 15. – 17.12.

Lähdimme suoraan hotellin rannasta yksityisellä pitkähäntäveneellä kohti synkän pilvistä Koh Lantan saarta. Päätimme ottaa majapaikan vanhan kaupungin puolelta mikä oli todella hyvä päätös. Kaupunki oli ihanan hiljainen ja saimme todella hyvän huoneen edulliseen hintaan (Fresh Houselle iso suositus). Vuokrasimme mopon kahdeksi päiväksi ja huristelimme sillä saaren päästä päähän. Sää oli synkkä ja sateinen joten kuvat jäi tällä saarella todella vähiin. Sain kuitenkin Lantalla reissun parhaan mango & sticky rice annoksen. Mies puolestaan uskaltautui parturiin ja sai onnettoman käsittelyn joka kuulemma tuntui yhtä ikävältä kuin miltä näytti minun silmiin… Yleisesti ottaen Lanta vaikutti ihan kivalta saarelta jossa olisi varmasti ollut näkemistä ja tekemistä pidemmäksi aikaa.

Koh Jum 17. – 21.12.

Koh Lantalta lähdimme vähemmän tunnetulle Koh Jum saarelle joka oli noin tunnin venematkan päässä. Ensimmäisenä päivänä paikasta ei tullut kovin hyvä fiilis…

Hotellihuoneemme oli melkoisessa pusikossa eikä palvelu oikein pelannut toivotulla tavalla. Päätimme että yhden yön jälkeen vaihtaisimme vähintäänkin majapaikkaa ellei peräti koko saarta.

Seuraavana aamuna kävin parvekkeella ihmettelemässä viidakkomaisemia. Yllätyksekseni parvekkeen oven lukon salpa oli mennyt sisäpuolelta itsekseen kiinni ja jäin lukituksi ulos parvekkeelle mistä ei ollut poistumisreittiä. Onneksi mies oli reissussa vielä mukana. Jouduin vaan koputella hänet lasin takaa kukonlaulun aikaan hereille. Hän kyllä hieman ihmetteli miten onnistuin lukita itseni ulos…mietin vaan että helposti.

Tuon episodin jälkeen päätimme vuokrata taas mopon ja lähdimme tutkimaan saarta. Saaren päätie oli ihan hyvässä kunnossa mutta luoja mitä kuravellistä mutakuoppa polkua hotellilta piti ensin ajaa päästäkseen päätielle. Päätielle päästyä helpotus oli suuri mutta ahdistus vielä suurempi kun tajusi että paluu samaa reittiä olisi vielä edessä…

Kävimme tsekkaamassa saaren toisen päädyn ja muutamia majapaikkoja. Emme meinanneet löytää mieleistä mutta sitten sellainen täydellinen paikka löytyikin lähempää mitä osasimme arvata. Suoraan oman hotellin naapurista. Päätimme jäädä saarelle vielä kolmeksi yöksi.

Mopoilimme kolmantena päivänä saaren läpi toiseen otteeseen. Kerran meinasi iskeä paniikki kun yllättäen melko suuri apinalauma tuli vastaan sellaisella hitaalla monttuisella kinttupolulla. Onneksi selvisimme pelkällä säikähdyksellä. Saari sinänsä olikin ihan kiva. Eri puolilta saarta löytyi siistejä rantoja ja majapaikkoja. Useat paikat oli hieman jemmassa, vaikeakulkuisten polkujen päässä joten niitä oli vaikea löytää.

Kaiken kaikkiaan saaresta jäi ihan ok fiilis. Apinat olivat hieman “villimpiä” kuin muualla ja niitä asui lauma ihan meidän hotellin pihapiirissä. Yhden kerran yrittivät hyökätä täysin yllättäen kimppuun ilman syytä joten jouduin ärähtää ja kopauttaa isolla kepillä maahan varoituksena. Liskoja ja käärmeitä tuli myös saarella vastaan. Rantahotelleihin johtavat tiet olivat todella huonossa kunnossa. Toisaalta saari oli rauhallinen ja jotenkin kivalla tavalla karu verraten hienompiin naapurisaariin. Uskon että tämä saari jakaa vahvasti mielipiteitä puoleen tai toiseen. Yhdelle se on paratiisi ja toiselle helvetti. Tässä vielä Koh Jum fiiliksiä kuvien kera.

Ocean Beach Resort hotellin ranta. Tämä oli kiva paikka.

suloinen tree-house <3

rannoilla ei ollut ruuhkaa

apinat tosiaan yrittivät jopa avata mökkien ovia joten varoitus oli paikallaan

hotellille johtava tie

mopokammoisena ei ollut itku kaukana näitä polkuja ajallessa

paikallisasutusta

maisemaa mopomatkan varrelta

Peace Paradise baarissa juomatauolla

sirkan päivä päättyi liskon suuhun jolla oli ongelma kun saalis oli liian suuri pala syötäväksi

illan herkku; mango & sticky rice

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *