Thaimaa; Koh Yao Noi 25.- 30.12.2018

Koh Yao Noi

Krabilta mies pakkasi reppunsa ja lähti takaisin kotimatkalle. Minä jäin loppulomaksi itsekseni. Mietin että mihinkäs sitä sitten. Googletin karttaa ja mietin vaihtoehtoja. Koh Yao saaret olisi sopivan lyhyen venematkan päässä joten sinnepä siis…

Päätin aloittaa pienemmästä Yao Noi saaresta joka sijaitsi pohjoisemmassa. Varasin yhden yön majoituksen kivan näköisestä rantaresortista, syrjäisestä saaren pohjoiskärjestä. Puolet matkasta lavataksin kyydissä sujui ihan hyvin. Kun meitä oli vaan kolme kyydissä niin kuski varoitti että loppumatkasta tulisi aikamoinen. Pyysi minua siirtymään auton toiselle laidalle tasapainotuksen takia. Viimeiset kuusi kilometriä oli varsinaista karusellia. Olin itse lavan etupäässä, lähes kiinni ikkunassa joka oli turvallinen paikka. Lavan perällä iso mies pomppasi reippaasti ilmaan joka kuopan kohdalla. Se näytti hullulta. Miehen puolisolla lipesi ote yhden kuopan kohdalla joten hän liukui lava-auton penkin päästä toiseen päähän. Pariskunnan kauppakassi pyöri lattialla laidasta toiseen. Kuski ajoi kovaa vauhtia tien huonosta kunnosta ja pompuista huolimatta. Ihme ja kumma pääsimme ehjänä perille ja nauroimme pariskunnan kanssa ikimuistoiselle kyydille.

Perillä totesin että paikka oli todellinen paratiisi. Se kauneus ja hiljaisuus. Ihana ranta. Niin viehättävää ja idyllistä. Nähtyäni huoneen tein samantien varauksen kolmelle päivälle. Hotellin alueella oli paljon upeita, hyvin erikoisen näköisiä lintuja. Näin päivittäin myös varaaneja. Suurin oli jotakuinkin puolitoista metrinen. Pienempi varaani, noin metrin mittainen kävi kanssani kahteen kertaan uima-altaassa uinnilla. Aiemmilla saarilla totuin niihin joten hyvin tultiin toimeen myös samassa altaassa.

Kolmen päivän jälkeen teki mieli lähteä tutkimaan saarta. Otin majoituksen keskeiseltä paikalta, Villagesta. Sain hotellilta polkupyörän jolla viiletin koko saaren ympäri. Vaihdoin viidentenä päivänä vielä kerran majapaikkaa, taas saaren toiselle puolelle. Otin taas fillarin alle ja poljin hiestä märkänä saarta ristiin rastiin. Molempien hotellien pyörät olivat liian pieniä ja huonoja joten ajaminen kävi kyllä kunnon treenistä. Mutta saari oli ihanteellinen pyöräilyyn. Siinä tuli nähtyä paljon eikä sen jälkeen ollut enää tarvetta erikseen kuntoiluun.

Koh Yao Noi oli mielestäni todella ihana, rauhallinen saari! Turisteja oli hyvin vähän ja tunnelma oli aito ja idyllinen. Saarella oli yleisesti ottaen siistiä. Hyvien hotellien hintataso oli kyllä älyttömän korkea. Varmaan joulun aika vaikutti asiaan. Edullisempia majapaikkoja oli kyllä hyvin tarjolla joten vaihtoehtoja oli ihan riittävästi. Paratiisirantoja ei ollut kamalasti tarjolla mutta hyvien resorttien rannat olivat moitteettomassa kunnossa. Vesi oli monissa paikoin samean ruskeaa. Meduusoja näin rannoilla jonkin verran. Itse en sellaiseen vedessä törmännyt mutta kohtasin rannalla epäonnisen tytön joka oli ollut törmäyskurssilla. Koko vatsan seutu oli todella hurjan näköinen, kuin ruoskalla sivallettu. Jotenkin sen näyn jälkeen ei tehnyt enää mieli mennä mereen uimaan.

Ennen kotimatkaa päätin vielä tehdä yhden pompun naapuri saarelle. Mutta sitä ennen tässä vielä sympaattinen Koh Yao Noi kuvin.

Saaren erikoislinnut olivat saaneet oman patsaan “Antharacoceros albirostris”

maisema eteläkärjen näköalatasanteelta

herkkuja matkan varrelta

ja lisää herkkuja

saaren sympaattinen menopeli

tämä kissa innostui leikkimään mun repun naruilla

Suloisen Simple hotellin aamupala on maittava

Ihana Paradise KohYao <3

hotellin ranta

hotellin ranta

maisema rannasta oli todella kaunis

maisemat rannasta ja “keulaton” vene

viereisen sisarhotellin ihana tree-house <3

hotellin lampi jossa kävin katselemassa varaaneja, kaloja sekä lintuja

kukas se sieltä kurkistaa 😉

varaanit tuli hyvin tutuksi tällä reissulla

paratiisihotellin upeat linnut <3

romanttinen illallinen kahdelle

upouusi Purana resort. Iso peukku tälle. Tähtiluokitusta ei ollut mutta minulta saa täydet 5 tähteä sekä palvelusta että kämpän tasosta.

parhaalta mökiltä kukkulan huipulta maisema näytti tältä

terdellä oli kiva rentoutua fillarilenkin jälkeen

vika aamu saarella ja loma lähenee loppuaan…

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *