Kreikka; saarihyppelyn kolmas etappi upea Amorgos!

Amorgos  18. – 20.9.2019

Koufonisslta jatkoin Amorgoksen saarelle jonne oli alun perin tarkoitus mennä suoraan Parokselta. Mutta olen iloinen että tein välistopin ja koin Koufonissin upeat rantamaisemat.

Saavuttuani Amorgoksen satamakaupunkiin Katapolaan koin välittömästi ihanan fiilksen. En odottanut mitään mutta tunnelma ylitti odotukseni. Kuin liisa ihmemaassa jäin pällistelemään reppu selässä jotenkin poikkeuksellisen ihanaa tunnelmaa. Istuin satamassa tekemättä mitään. Katsellen kylän poukamaa ja upeita purjeveneitä. Fiilistelin epätodellista tunnelmaa.

Päätin jäädä Katapolaan sataman äärelle koska siitä tuli  sellainen vahva tunne että olisi turha lähteä merta edemmäs kalaan etsimään jotain parempaa…

Auringon nousun aikaan kylä oli parhaimmillaan. Maisemat olivat silloin kauneimmillaan. Liikkeellä aamukuudelta oli yleensä vain minä ja kissat. Tunnelman takia halusin kuitenkin pompata ylös kukonlaulun aikaan. Joka aamu kello seitsemältä paikallinen nainen ajoi tiettyyn paikkaan rannalla antamaan ruokaa ankoille ja hanhille. Ruokintapaikalla oli aamulla hurja kuhina mitä oli hauska seurata.

Hotellihuoneeni oli ihan sataman ytimessä. Satamassa oli parkissa poikkeuksellisen isoja ökyjahteja. Yksi nelikerroksinen vene oli suoraan parvekkeeni edustalla parkissa. Oli viihdyttävää seurata henkilökunnan puuhasteluja veneen parissa.

Viivyin Amorgoksella muutaman päivän ja huristelin autolla saaren aika huolella läpi. Auton vuokra oli muuten edullista. Vain 20 eur / vrk. Vuoristoiset maisemat olivat todella vaikuttavat. Katopola ei ollut ainoa kylä joka teki vaikutuksen… mutta ansaitsee tunnelmansa takia oman bloginsa joten palaan muihin kyliin vielä myöhemmin.

Tässä suosikkini ylitse muiden; upea Katapola!

tämä vene tuli kuin lahjana eteen mun aamulenkillä

auringon nousun aikaan

aamuvarhainen tyyni meri

kylä oli rakennettu molemmin puolin poukamaa. Suurempi satama oli oikealla jossa myös majoituin.

tää veneiden symmetria oli aivan upea!

tämä kissa oli poikkeusellisen seurallinen ja kohtasimme monta kertaa

tämä villikko kaipasi leikkikaveria

Vesi oli niin kirkasta että merisiilit erotti helposti rannalla

satama alue ja suurin osa hotelleista sijaitsi tällä puolella poukamaa

ruokinta aika aamulla

mun kaverikissa meinas viedä huomion kauniista laivasta

tämä söpö pieni kirkko sijaitsi poukaman päädyssä upealla paikalla. Tämän pystyi nähdä satamasta asti joka oli poukaman toisella puolella.

Laiva oli vain muutaman tunnin parkissa ja jatkoi matkaa. Upea näky kauniissa maisemissa.

2 vastausta artikkeliin ”Kreikka; saarihyppelyn kolmas etappi upea Amorgos!

 1. illusia

  Mukava seurata matkaasi ja katsella hienoja kuviasi. Kreikan saaret (noin 30) ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi ja häämatkakin suuntautui Kreikan saarihyppelylle. Itsestään selvänä kohteena oli AMORgos. Balkanin maat ovat olleet kohteinamme viimeiset vuodet ja Kroatia on meidän uusi Kreikka. Eiköhän Kreikkaankin ja sen hienoon saaristoon tule vielä lähdettyä, pitäähän miehen ylläpitää kreikan kielen taitoaan.
  https://matkakuumeinen.wordpress.com/2015/07/18/haamatkahyppelya-kreikan-saarilla/

  Vastaa
  1. Marianne Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos. Onneksi on vielä monta Kreikan saarta kahlattavanä läpi ennen kuin ne kaikki on nähty. Tosin tuon Kroatiakin ḱiinnostaa 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *