Kreikka; ihastuttava Amorgos!

Amorgos  18. – 20.9.2019

Aiemmin jo ehdin hehkuttaa kuinka idyllinen satamakylä Katapola oli. Saarella oli kuitenkin myös muutakin kiinnostavaa nähtävää.

Vuokrasin edullisesti auton ja huristelin sillä saaren päästä päähän kahden päivän aikana. Kävin tutustumassa matkan varrella pieniin vuoristokyliin sekä muutamaan rantakohteeseen.

Maisemat olivat huikeat. Vuohia kipitteli vuoristossa ja teillä vapaana joten niitä piti mutkaisilla teillä varoa. Pysähdyin muutamaan otteeseen katselemaan vuohia. Kovin arkoja ne eivät olleet koska lähestyessä vaan tuijottivat. Ehkä itseä alkoi pelottamaan enemmän, etenkin ne sarvipäät…

Katapolan lisäksi toinen suosikkini oli saaren pääkaupunki Chora. Siellä oli monta katseen vangitsijaa. Vanha kaupunki jo itsessään oli idyllinen. Kaupungin huippua koristivat rivistö tuulimyllyjä. Keskellä kaupunkia kohosi jylhä kalliomuodostelma jonka juurelle oli kyhätty kirkko. Hieman kaupungin laidalla, kallion jyrkänteellä oli upea ikivanha luostari. Kapusin aamuvarhain luostarille. En laskenut askelmia mutta jostain luin kivisiä askelmia olevan kolmisen sataa. Kyllä siinä kavutessa syke nousi mutta ei mitenkään mahdottoman rankka nousu ollut. 

Itse luostariin sisään en päässyt tutustumaan koska olin siellä jo ennen aukeamis aikaa. Toisekseen minulla ei olisi ollut koko vaatevarastossa tarpeeksi peittäviä kaapuja sisään päästäkseni. Fiilistelin kuitenkin tunnelmia siinä portilla ja kuvailin samalla pihalla leikkiviä kissoja. Kaikkein upeimmalta luostari näytti kaukaa katsottuna. Se oli todella erikoinen ja kaunis. Merimaisemat olivat myös huikeat ylhäältä katsottuna.

Choran ja Katapolan lisäksi näin paljon viehättäviä pikkukyliä. Monessa kylässä sain kävellä ihan itsekseni. Saarella oli muutenkin todella vähän turisteja. Kaiken kaikkiaan idyllinen ja monpuolinen saari jossa olisi riittänyt nähtävää pidemmäksikin aikaa. Ehkäpä sinne on vielä palattava…

Tässä vielä yleistunnelmia Amorgokselta.

Choran huippua koristavat tuulimyllyt

hajonneita tuulimyllyjä

Chora

ja Choran kaupunkikuvaa tuulimyllyiltä katsottuna. Keskellä jättikallio jonka juurella pieni kirkko.

jättikallio ja kirkko läheltä. Kirkon edessä oli kiva kahvila-alue jonne jäin fiilistelemään tunnelmia.

Choran pieni kahvila-aukio

Chora, idyllisiä hiljaisia kujia ja kahviloita

Chora

Hozoviatissan luostari portilta katsoen

luostari alkoi hahmottua paremmin lähempänä

sivulta katsottuna näkee että luostari on tosi lituskaisen kapea

ja kenellä on suurin kiire päästä ovelle ensimmäisenä?

jossain random pikkukylässä ihanaa tuorepuristettua appelsiinimehua mitä tuli juotua tosi usein

vuohia tuli vastaan paljon sekä tien varsilla että teillä

sarjassamme “pimeä yllätti autolijan”. Onneksi valot autossa toimi ja näin aivan huikean auringon laskun saaren huipulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *