Thaimaa: rauhaa rakastavan Koh Yao Noi

Koh Yao Noi – joulukuu 2019

Yleensä en jaksa pysyä lomalla pitkään paikallaan vaan on iso tarve koko ajan nähdä ja kokea jotain uutta ja jännää. Tällä kertaa päätin pitää ihan erilaisen loman. Ajatuksena oli levätä, rentoutua, lukea kirjoja, katsella leffoja, bongata eläimiä, nauttia auringosta ja urheilla paljon.

Lomakohdekin vaihtui vasta loman alettua koska tuntui etten jaksanut kulkea pitkiä matkoja. Niinpä päätin vaan relaa kahdella rauhallisella saarella jotka olivat jääneet mieleen edellisen vuoden reissun lopulta.

Lensin Bangokista Phuketin saarelle josta hurautin taksilla ja pikaveneellä läheiselle Koh Yao Noi saarelle.

Viivyin saarella tällä kertaa peräti kuusi yötä. Saaren pohjoispäädyssä sijaitsevaan hotelliin matka autolla oli jo itsessään seikkailu. Niin järkyttävää tietä en ollut missään muualla kokenut. Loppumatka oli kapeaa kurapolkua jossa oli puolen metrin kuoppia ja lava-autossa oli parasta pitää jostain kiinni jos kyydissä meinasi pysyä. Perille kuitenkin päästiin ja tavaratkin pysyi kyydissä mukana. 

Yövyin ensin Tree House Villassa ja sen jälkeen loput yöt Paradisessa. Koko paikka oli juuri niin huikea mitä edellisvuodesta muistin. Alue oli ihanan vehreä. Merivesi sulautui hyvin viidakon vihreään sävyyn. Saaren erikoisuus Hornbill paratiisilinnut pitivät kovaa mekkalaa erityisesti aamuisin ja auringon laskeutuessa. Rakastin niiden tarkkailua. Loppujen lopuksi pääsin niitä hyvinkin lähelle, noin metrin päähän. Edellisenä vuonna näin alueella myös isoja liskoja ja onnekseni bongasin niitä tälläkin kertaa. Kerran uimme liskon kanssa samassa uima-altaassa. Toisinaan niitä näki takapihan lumme-altaassa, joskus rannalla ja välillä puissa kiipeilemässä.

Saaren pohjoispäädystä oli hankala lähteä minnekään muulla kulkupelillä kuin autolla tai veneellä. Saaren muissa osissa oli kuitenkin hyvät tiet ja maastot esim fillarilla ja mopolla ajeluun.

Koh Yao Noi jätti edelleen yhtä hyvän fiiliksen kuin vuotta aiemmin. Ihana, rauhallinen vihreä saari jota ei ole vielä liika turismi turmellut. Ja vaikka itse majoituin suht tasokkaissa resorteissa niin toki saarelta olisi löytynyt edullisempikin vaihtehtoja. Kotimajoitusta, ryhmämajoitusta tai edullisia, vaatimattomia majataloja. 

Tässä fiiliksiä saarelta, tosin tällä kertaa  tunnelmat on aika pitkälti resortista katsoen koska niissä suurimman osan ajasta vietin.

satamalaiturin edustalle on tehty iso patsas näistä upeista linnuista

tällainenkin kulkupeli olisi ollut tarjolla – ehdottomasti haluan joskus kokeilla!

Taksi pysähtyi matkan varrella tankkaamaan. Ei ihan perinteinen Esso vaan jotain ihan muuta.

TreeHouse Villa – yhden yön majoitus. Joululahja itselle. Olihan se upea.

TreeHouse Villa – yleistä näkymää

TreeHouse – uima-allasnäkymä

mun suuri herkku: mango with sticky rice ja vielä kauniisti aseteltuna

Rantamaisema veneeltä katsottuna

rannalla oli kivoja lepopaikkoja kuten tämä

Paradise – tulin huoneeseen ja tää lienee vinkki. Mainitsin tullessa että olin samassa paikassa vuotta aiemmin. Hieno elefantti tehty pyyhkeistä.

erään sadekuuron jälkeen taivas oli upea! Vasta jälkikäteen kuvia katsellessa tajusin tuon tuplakaaren jollaista en ole koskaan ennen nähnyt!

Koska buukkasin päivän kerrallaan tarjousten perusteella niin huonekin vaihtui päivittäin. Tässa huoneessa oli upein maisema. Sain todellakin enemmän mistä maksoin. Näkymä on suoraan vuoteesta.

romanttinen illallinen – puitteet oli kyllä kohdallaan

Hornbill herkkupala suussa

Hornbill ja hieno sivuposeeraus

linnut inspiroivat myös sisustajia – kuvassa vc:n valaisin

Näin isoja liskoja tällä kertaa hotellin alueella muutamaan otteeseen. Ihastuttavia otuksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *