Thaimaa; Koh Yao Yai joulukuussa 2019

Koh Yao Noi -> Koh Yao Yai

Loppusan lomastani eli reilu viikon vietin naapurisaarella jonne oli vain viiden minuutin venematka. Hyppy saarelta toiselle oli siis helppo. 

Vieläkään en kaivannut kovasti menoa enkä meininkiä joten otin chillisti ja suurimman osan ajasta vietin resorttien alueella. Tätäkin saarta oli tosin mahdollista tutkia polkupyörällä tai mopolla huristellen. Lähikyliin pääsi kätevästi myös ihan kävellen.

Saaren pohjoispäädyssä oli poikkeuksellisen upea valkohiekkainen todella pitkä ranta. Se jatkui kilometrikaupalla. Ihmisiä koko ranta-alueella oli vain muutama. Biitsi osui silmiin jo kaukaa katsottuna. Oli juuri niin kaunis näky mitä edellisvuodesta muistelin.

Koska joulukuu oli kallista aikaa saarilla niin buukkasin itselleni majapaikat yleensä kyseisenä päivänä tai edellisenä iltana. Lähes kaikki hotellit myivät viime hetkellä tyhjiä huoneita alennushinnoilla. Toisinaan sain melkeinpä kaksi yötä yhden hinnalla. Toki tämä tyyli tarkoitti jatkuvaa muuttamista huoneesta toiseen mutta se ei minua lainkaan haitannut. Koin vaihtelun tavallaan virkistävänä. Pientä reppua oli vaivaton kuskata paikasta toiseen. Loppujen lopuksi yövyin saarella kolmessa eri hotellissa. Saaren keskiosassa sekä eteläkärjessä. Suurimman osan ajasta olin ylellisessä Santhiyassa. Se oli upea paikka joskin miinuksena voisi pitää suuria välimatkoja. Kauimmaisiin huoneisiin piti siirtyä hotellialueen sisällä kahdella eri kulkuneuvolla. Sellainen “kipaisu” huoneessa ei ollut mahdollista vaan aikaa kului paljon siirtymiin. Lisäksi alue oli pelkkää jyrkkää ylämäkeä ja alamäkeä joten läpisyllä kulkeminen jaloin ei ollut helppoa. Plussana pitää kuitenkin mainita poikkeuksellisen kauniit puitteet sekä upea näköalat kukkulan huipulta.

Koska vietin reilu kahden viikon loman vain kahdella saarella enkä tehnyt mitään suurempia retkiä, niin loma tuntui todella pitkältä. Hyvällä tavalla pitkältä. Etenkin kun heräsin joka aamu auringon nousun aikaan.

Näin loman lopuksi jäin miettimään kummasta saaresta pidin enemmän. En osaa sanoa syytä mutta jotenkin Koh Yao Noi, eli pohjoisempi saari tuntui jollain tavalla kivemmalta. Sama fiilis jäi edelliseltä vuodelta. Mielestäni kuitenkin molemmat saaret olivat vallan mainioita leppoisan lepoloman viettoon.

Tässä fiiliksiä Koh Yao Yai saarelta. Taaskin pääosin resorteilta katsoen koska niissä suurimman osan ajastani vietin.

saarten väliä pääsi kulkemaan non-stoppina pitkähäntäveneiden kyydissä parilla eurolla

saaren pohjoiskärki

pohjoiskärjen unelmabiitsi laskuveden aikaan. Ranta oli täynnä rapuja.

pohjoiskärjen pitkä hiljainen unelmaranta

rapujen tarkkailu biitsillä oli mun lempipuuhaa

saaren keskiosan biitsinäkymää laskuveden aikaan – mudassa oli kiva kävellä ja tehdä tutkimusretkiä

merenpohjan aarteet paljastuu laskuveden aikaan

Santhiya Resort & Spa jossa vietin suurimman osan ajasta. Huoneet sijaitsivat korkealla kukkulalla ja hotellialue oli todella suuri. Huoneet sijaitsivat jopa parin kilomertin päässä biitsiltä / respasta. Ei mitenkään helppo paikka lasten kanssa.

hotellilla oli oma laituri joten perille pääsi pikaveneellä puolessa tunnissa suoraan Phuketista

Resortissa kävi viikonloppuvieraana vesipuhveleita. Eläintenhoitaja piti niistä hyvää huolta ja teki tarkkaa punkkisyyniä käsin.

hoidokkeja oli yhteensä kolme, yksi iso sarvipää ja nämä kaksi pienempää

alueella oli valtava määrä banaanipuita

uima-allas oli valtava joten siellä oli hyvä treenata pitkiä uintilenkkejä

ja infinity allas oli lyhyempi mutta maisemat olivat upeat

näinkin voi nauttia aamupalasta

aamun paras hetki eikä maisemat voisi olla huikeammat

mun suosikkinäkymä oli tämä

biitsi oli pitkä ja siisti – toimi hyvin myös juoksubaanana

auriingon lasku oli mun suosikkihetki päivästä

tarjolla oli hyvin romanttista kattausta rannalla

huoneet oli ylellisen kauniita

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *